Urządzenia i Akcesoria
Wołowina z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
450 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
15 g oleju rzepakowego
-
500 g polędwicy wołowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
30 g serka kremowego śmietankowego
-
60 g jogurtu naturalnego
-
20 - 30 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.8 g
Kalorie
1097 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą (Ragù bianco)
1 godz. 45 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.